Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση της Αγ. Πρωτοβουλίας για τις απολύσεις στν Alpha Bank

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Ιούλιος 2016 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
 Την ώρα που ο Σύλλογος Προσωπικού ALPHA BANK καθώς και ο ΕΝ.Α.Σ εργαζομένων alpha-Εμπορικής ενημερώνουν τους συναδέλφους για πακέτα-προσφορές διακοπών δύο τουλάχιστον συνάδελφοί μας έχουν απολυθεί ενώ αρκετοί άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να αποχωρήσουν από την τράπεζα. 
 Η συνάδελφός  μας  Αγάθη  Τσουκιά αφού πρώτα δέχτηκε αφόρητη πίεση και εκβιασμούς από την Π. Κονιδάρη για να παραιτηθεί,  εκβιασμούς στους οποίους αντιστάθηκε με θάρρος καταγγέλλοντας την απαράδεκτη πρακτική  του ανθρώπινου δυναμικού μέσα από τον Σύλλογο της πρώην Ιονικής, στη συνέχεια υποαξιολογήθηκε αναδρομικά για τρία χρόνια και απολύθηκε! 
Ταυτόχρονα η τράπεζα έχει προχωρήσει και σε δεύτερη απόλυση συναδέλφου ο οποίος έχει προσληφθεί με τον Ν.1648/83, απόλυση παράνομη αφού για να καταγγελθεί η σύμβαση  ατόμων που έχουν προσληφθεί με αυτόν τον νόμο απαιτείται έγκριση από αρμόδια επιτροπή. 
Και βέβαια η προκλητικά αυταρχική πρακτική της διοίκησης δεν σταματά εδώ, εμφανίζονται νέα κρούσματα άσκησης πιέσεων  σε συναδέλφους οι οποίοι απειλούνται με μετακίνηση από τον τόπο στον οποίο εργάζονται και έχουν χτίσει τη ζωή τους, προς άλλες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας, με στόχο να αναγκαστούν να παραιτηθούν! 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 
Η συνάδελφος  Α. Τσουκιά σήμερα βρίσκεται σε δικαστικό αγώνα εναντίον της τράπεζας με αίτημα την επαναπρόσληψή της. 
Αυτός ο αγώνας πρέπει να μας βρει όλους αλληλέγγυους, οφείλουμε να τον αναδείξουμε και να τον στηρίξουμε 
  1. Γιατί κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει, αυτοί που περισσεύουν είναι οι τραπεζίτες και τα ακριβοπληρωμένα στελέχη τους που στέκουν όρθιοι από τον δικό μας κόπο, από τη δική μας δουλειά και την απλήρωτη υπερεργασία-υπερωρία, από τις δικές μας τσέπες και την τσέπη ολόκληρου του ελληνικού λαού που πλήρωσε για τρίτη φορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! 

  1. Γιατί αν δεν βάλουμε σήμερα φραγμό στην αυθαιρεσία της διοίκησης, οι απολύσεις και οι μετακινήσεις θα στέκουν μόνιμα σαν φόβητρο πάνω από τα κεφάλια μας και  αύριο θα είμαστε εμείς στη θέση των συναδέλφων που σήμερα εκβιάζονται και απολύονται. 

  1. Γιατί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αντιδράσουμε συνολικά σε αυτά που συμβαίνουν εντός και εκτός τράπεζας. Η απελευθέρωση των απολύσεων που συζητάνε Κυβέρνηση και Τρόικα εν όψει του νομοσχεδίου για τα εργασιακά(που θα ρθει μέσα στο φθινόπωρο) έρχεται να  λύσει ακόμα περισσότερο τα χέρια των τραπεζιτών, ενώ το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα έρχεται να φιμώσει και να περιορίσει την δυνατότητα και το δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική διεκδίκηση. 

  1. Γιατί ειδικά σε συνθήκες καλλιέργειας κλίματος φόβου και τρομοκρατίας όταν ένας συνάδελφος αποφασίζει να ορθώσει ανάστημα και να αντισταθεί στους σχεδιασμούς της τράπεζας, τότε αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να αποτελεί υπόθεση όλων των εργαζομένων.  



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 
Η εργοδοτική αυθαιρεσία της τράπεζας, οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και οι απολύσεις, αναπτύσσονται και εντείνονται πάνω στο έδαφος της απόλυτης αδράνειας από την πλευρά των κυρίαρχων παρατάξεων των σωματείων μας. 
Συνδικαλιστικές δυνάμεις που την ώρα που συνάδελφοί μας απολύονται, ενημερώνουν για προσφορές της wind, συνδικαλιστικές δυνάμεις που αναπαράγουν τους εκβιασμούς της διοίκησης και παροτρύνουν συναδέλφους να αποχωρήσουν από την τράπεζα, δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα, όχι απλά δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας αλλά υπηρετούν πιστά την εργοδοσία και τα σχέδιά της ενάντια στους εργαζόμενους. 
Αυτόν τον συνδικαλισμό πρεσβεύει με απροκάλυπτο τρόπο  η παράταξη «Ενωμένος Σύλλογος» του συλλόγου ALPHA - άλλωστε έβαλε πλάτη ώστε να περάσει μέσα στον οργανισμό προσωπικού η σύνδεση της αξιολόγησης με τις απολύσεις! Από πίσω με σταθερό βηματισμό  ακολουθεί και η ΔΗΣΥΕ που κρατάει τα ινία του ΕΝ.Α.Σ. Μεταξύ τους αυτές οι δυνάμεις , την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά , ανταγωνίζονται για καλύτερες προσφορές παροχών υγείας και πακέτων διακοπών, ξεφτιλίζοντας και απαξιώνοντας τον ρόλο που πρέπει να υπηρετούν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και την αξία του σωματείου. 
Έτσι λοιπόν :  
  • Συνάδελφοί μας μετακινούνται  σε άλλες πόλεις και περιοχές πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να παραιτηθούν και να δεν υπάρχει καμία αντίδραση. 
  • Συνάδελφοί μας απολύονται και επικρατεί νεκρική σιγή. 
Αυτή η κατάσταση πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εργαζομένων. 
Απαιτούμε άμεσα το αυτονόητο : 
Σύλλογος προσωπικού alpha, ΕΝ.Α.Σ και ΟΤΟΕ να πάρουν τώρα θέση για τις απολύσεις των συναδέλφων μας, να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα της Α. Τσουκιά και κάθε συναδέλφου που βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση.  Αυτό αποτελεί υποχρέωσή τους, βρίσκονται αποσπασμένοι στις καρέκλες τους για να υπηρετούν τους εργαζόμενους και όχι τους εργοδότες. 
Να συγκληθούν άμεσα γενικές συνελεύσεις  με στόχο την κινητοποίηση όλων :  
  • Με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας. 
  • Με στόχο την διαμόρφωση ενός πραγματικά διεκδικητικού πλαισίου για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση με πρώτο και κύριο αίτημα να υπάρχει ρήτρα μη απολύσεων. 
  • Με στόχο την προετοιμασία των εργαζομένων σε αγωνιστική κατεύθυνση ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 
            Εργαζομένων πρώην Εμπορικής-Alpha http://protovoulia-alpha.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου