Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Αγωνιστική Πρωτοβουλία πρ. Αγροτικής-Πειραιώς: Απεργία 3 Δεκέμβρη!

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ü  ΟΧΙ στον ταξικό προϋπολογισμό της πείνας και της εξαθλίωσης!
ü  ΟΧΙ στην κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης!
ü  ΟΧΙ στις νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις!
Με το νέο προϋπολογισμό το 2016 αυξάνονται οι φόροι συνολικά κατά 2,2 δις, ενώ οι δαπάνες μειώνονται κατά 2 δις. Το μεγαλύτερο μέρος της φορολογίας εισοδήματος βαρύνει φυσικά πρόσωπα, κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους. Συνολικά οι έμμεσοι φόροι στο σύνολο των φόρων ανεβαίνουν στο 51,2%, σε σχέση με 49,5% το 2014.!
Όσον αφορά τις δαπάνες, οι περικοπές αφορούν κυρίως μισθούς-συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Ειδικότερα οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις μειώνονται κατά 357 εκατ., ενώ οι επιχορηγήσεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς μειώνονται κατά 452 εκατ.
Την ίδια στιγμή που καταθέτει έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:
· Μείωσε τις κατώτερες συντάξεις για τους νέους συνταξιούχους τουλάχιστον κατά 20% αφού η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ από τα 486 πάει στα 392 ευρώ.
· Καταργεί το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αρχίζοντας από το 2016.
· Στους νέους συνταξιούχους με 4.500-5.000 ένσημα και χαμηλούς μισθούς, που δεν κατοχυρώνουν τα κατώτερα όρια, θα αποδίδεται μόνο το οργανικό μέρος της σύνταξης που αναλογεί στις εισφορές τους, αν δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση υλοποιεί και χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τους μνημονιακούς νόμους 3863/2010 και 3865/2010, τους οποίους ο τότε ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να απορριφθούν ως συνταξιοκτόνοι με δημοψήφισμα.
Οι νόμοι αυτοί σε συνδυασμό με τους καινούργιους προβλέπουν: συνταξιοδότηση στο 67ο έτος της ηλικίας για όλους τους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.
· Δικαίωμα σε ολόκληρη σύνταξη μόνο στην περίπτωση 12.000 ημερών ασφάλισης αντί των 10.500 ενσήμων που ίσχυε πριν.
· Δραστική μείωση της κύριας σύνταξης, αφού ως συντάξιμος μισθός θα λογίζεται ο μέσος μισθός όλων των χρόνων εργασίας και όχι ο μισθός των τελευταίων ετών. Το ποσοστό αναπλήρωσης, από το 70% και 80% για 35 χρόνια ασφάλισης, μειώνεται με τον 3863 στο 48% για 40 χρόνια εργασίας.
Πριν ακόμα κλείσει ο πρώτος γύρος της επίθεσης, νέα επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη νέα αυτή επίθεση μέσα στο Δεκέμβρη μεταξύ άλλων θα εξεταστούν και θα ψηφιστούν:
· Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο που θα εφαρμοστεί από την 1η του 2016.
· Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και το πτωχευτικό δίκαιο των νοικοκυριών.
· Η υιοθέτηση συστάσεων του ΟΟΣΑ
· Η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
· Η δομή και η διακυβέρνηση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Η επίθεση της Τρόικας, των κεφαλαιοκρατών και της κυβέρνησής τους ενάντια στα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας, δεν έχει τέλος. Με μπαράζ μέτρων σε βάρος μας απαντούν στην δική τους κρίση, η οποία δεν ξεπερνιέται. Για αυτό το μόνο που έχουμε να περιμένουμε από αυτούς είναι διαρκή μνημόνια.
Επειδή οι ίδιοι γνωρίζουν την βαρβαρότητα των μέτρων που πήραν και που πρόκειται να πάρουν και τις αντιδράσεις της εργατικής τάξης που προκύπτουν αυθόρμητα κάτω από το βάρος των αντεργατικών μέτρων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση πάνω στην γραμμή της υλοποίησης των μνημονίων για να διασωθεί αυτή την πολιτική. Η πολιτική συναίνεση πάνω στην υλοποίηση των μνημονίων που λεηλατούν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αποτελεί συνυπευθυνότητα στην εγκληματική μνημονιακή πολιτική, η επιτυχία της οποίας θα διασώσει τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους, τους κεφαλαιοκράτες και τις στρατηγικές τους επιλογές, την ευρωζώνη και την ΕΕ. Οι ταξικές αυτές επιλογές βαφτίζονται εθνική πολιτική και πάνω σε αυτή επιδιώκουν ευρεία πολιτική και κοινωνική συναίνεση.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν απεργία για τις 3 Δεκέμβρη. Για μια ακόμα φορά πηγαίνουμε σε μια απεργία χωρίς προετοιμασία, χωρίς διαδικασίες των σωματείων και χωρίς σχέδιο κλιμάκωσης.
Στις 3 Δεκέμβρη εμείς Απεργούμε
· απέναντι στην κυβέρνηση και τα σχέδιά της,
· απέναντι στην Τράπεζα, κόντρα στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ωραρίου, στις απλήρωτες υπερωρίες, στις μειώσεις μισθών που ετοιμάζουν με την «οικειοθελή παροχή» στη μισθοδοσία μας, στην πλήρη ανυπαρξία κανονισμού εργασίας.
· Για να συμβάλουμε σε ένα νέο παλλαϊκό ξεσηκωμό για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ. Να οργανώσουμε αγώνες με διάρκεια, αποφασιστικότητα, επιμονή και σύγκρουση, με συντονισμό των σωματείων, των εργαζόμενων και κάθε αγωνιζόμενου κομματιού.
· Βάζοντας στο στόχαστρο τα δεσμά του Χρέους, της ΕΕ, του ευρώ, του κεφαλαίου και των Μνημονίων που φέρνουν.
Ας εγκαταλείψουμε την απογοήτευση, την αυταπάτη για εύκολες λύσεις την ανάθεση και την αναμονή! Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας!
Κανείς δεν θα μας σώσει - ΕΜΕΙΣ θα αλλάξουμε τη ζωή μας!
Να κάνουμε την απογοήτευση οργή και την οργή αγώνα!
ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
www.apeate.gr, Τηλ. 210/3644906

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου