Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Alpha Bank



ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφε,
Ψηφίζοντας ΟΧΙ στον Διοικητικό απολογισμό της ηγεσίας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ δείχνεις ότι δεν συμφωνείς:

Ø  Με την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας που αφορούν την επέκταση του ωραρίου και την εντατικοποίηση της εργασίας που πηγαίνει χέρι - χέρι με τις απλήρωτες υπερωρίες και τον επέκταση των άμεσων και έμμεσων εκβιασμών της Διοίκησης. Η ηγεσία του Συλλόγου όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για αυτά (π.χ. να καλεί την επιθεώρηση εργασίας, κλπ) αλλά καλύπτει αυτά τα φαινόμενα.
Ø  Στην προδοτική κατάργηση του Οργανισμού Προσωπικού, και την αντικατάσταση του με «Οργανισμό κατοχύρωσης του Διευθυντικού δικαιώματος». Η ηγεσία του Συλλόγου με τον νέο Οργανισμό συμφώνησε Α) Στην μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου (μέχρι την συνταξιοδότηση) με καταγγελία της σύμβασης για «σπουδαίο λόγο» σε αορίστου χρόνου, δηλαδή να διευκολύνει τις απολύσεις από την τράπεζα, Β) Να μεταθέτει η τράπεζα όποιον θέλει όπου θέλει χωρίς να μπορεί να ισχυρισθεί ότι υπάρχει δυσμενής μεταβολή ή χωρίς να μπορεί επικαλεσθεί οικογενειακούς λόγους   Γ) Να προάγει η διοίκηση βαθμολογικά και να τοποθετεί όποιον θέλει όπου θέλει χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η προϋπηρεσία, η χρονική παραμονή σε κάθε βαθμό, τα προσόντα (π.χ πτυχία), κλπ.  Δ) Να παρακάμπτει ακόμη και τις υφιστάμενες κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις προσλαμβάνοντας προσωπικό που δεν υπόκειται σε αυτές, κλπ.
Ø  Στην μεγάλη κοροϊδία με τους συναδέλφους της πρώην Εμπορικής, όπου ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ τους έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις για να τους πάρει την ψήφο στις εκλογές, και αμέσως μετά μείωσε η τράπεζα  τις αποδοχές από 20% έως 40%.
Ø  Στην καταστρατήγηση Ασφαλιστικών Δικαιωμάτων. Μετά το ανοσιούργημα της προσπάθειας κατάργησης της σύμβασης του 1981 της Πίστεως (Ταμείο Αλληλοβοηθείας Πίστεως), η ηγεσία του Συλλόγου τώρα έχει αναλάβει να απαλλάξει την τράπεζα από υποχρεώσεις που αφορούν το Εφάπαξ της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ και το επικουρικό (ΤΑΠΙΛΤΑΤ). Αν μάλιστα οι συνάδελφοι της πρώην ΙΟΝΙΚΗΣ ενταχθούν στο υπάρχον ασφαλιστήριο της ΑΧΑ με τους όρους που ισχύουν για όσους έχουν ήδη συμμετάσχει, σημαίνει: Α) απώλεια του Εφάπαξ, Β) Απώλεια επικουρικής σύνταξης Γ) Απώλεια αποζημίωσης απόλυσης! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το ενδιαφέρον του προέδρου (Τ. Γκιάτη) για τα ασφαλιστικά δικαιώματα μας, από την δήλωση του στην τελευταία συνέλευση ότι δίνει αγώνα για να μην πληρώσουν οι τράπεζες τα Ασφαλιστικά Ταμεία για τις πρόωρες αποχωρήσεις, όπως ορίζει ο Νόμος!!

Θα θέλαμε σελίδες ολόκληρες για να απαριθμήσουμε την απουσία δράσης της ηγεσίας του Συλλόγου για την προάσπιση των συναδέλφων. Υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα (από την ανοχή στα φαινόμενα ενοικίασης εργαζομένων για τραπεζικές εργασίες, την αναξιοκρατία και την οικογενειοκρατία που βασιλεύει στην τράπεζα, κλπ) όπου η ηγετική ομάδα του Συλλόγου σιωπά ή επικροτεί. Δεν περιμένουμε όμως κάτι περισσότερο από την λειτουργία ενός Συλλόγου που έχει αναλάβει να παίζει το ρόλο του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της τράπεζας ούτε από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα που στηρίζουν τον Σαμαρά και τις μνημονιακές πολιτικές.

Όσο δε αφορά τον Οικονομικό Απολογισμό του Συλλόγου είναι απορίας άξιο για ποιες ενέργειες δαπανήθηκαν 1.726.022 ευρώ μέσα στο 2014. Παρά το γεγονός ότι ενεγράφησαν σχεδόν 900 νέοι συνάδελφοι από την πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗ, το αποτέλεσμα του έτους ήταν ζημιές -184.422,84 (!!), οι οποίες είναι τουλάχιστον τριπλάσιες αν υπολογίζονταν η πραγματική αξία των μετοχών της Alpha Bank που επένδυσε (;) ο Σύλλογος, και οι οποίες εμφανίζονται στον Ισολογισμό με σταθερή αξία από το 2013 ενώ έχει κάνει βουτιά η τιμή τους.

          ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK
Μάρτιος  2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου