Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων πρώην Εμπορικής - Alpha για την απεργία 27 Νοέμβρη



Stress tests αντοχής των εργαζομένων.
Τα αποτελέσματα  των stress test των  ελληνικών τραπεζών, έδειξαν ότι το τραπεζικό  κεφάλαιο της χώρας μας-και όχι μόνο- καλά κρατεί αφού με το ξεζούμισμα των οικονομικών πόρων του λαού πέρασαν τα σε μεγάλο βαθμό μαγειρεμένα σενάρια αντοχής.  H «αντοχή» των ελληνικών τραπεζών, για την οποία Κυβερνητικά στελέχη και ΜΜΕ πανηγυρίζουν επιβεβαιώνει, ότι τα μνημονιακά μέτρα επιβλήθηκαν και επιβάλλονται για να  σώσουν  το τραπεζιτικό  και βιομηχανικό κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού ο οποίος πλήρωσε με περικοπές μισθών και συντάξεων χαράτσια, ΕΝΦΙΑ και λοιπές αφαιμακτικές ρυθμίσεις και νόμους την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση.

Νέα αντεργατικά μέτρα.
Η ανάπτυξή τους  λοιπόν αφορά τους τραπεζίτες τους βιομήχανους  και τους μεγαλοεργοδότες, αφορά τα μονοπώλια των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης και της Αμερικής που επιβάλλουν τα μνημόνια στη χώρα μας.
Γιατί για όλους εμάς τους εργαζόμενους και συνολικά τον ελληνικό λαό στήνονται νέα μέτρα περικοπών και αντεργατικών ρυθμίσεων. Ήδη ο ΕΝΦΙΑ προκάλεσε νέα αιμορραγία στα εισοδήματα της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού , ενώ η Κυβέρνηση υπό τις εντολές της Τρόικας ετοιμάζεται  για: Νέες περικοπές σε συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, άρση του πλαισίου προστασίας από κατάσχεση της 1ης κατοικίας από το 2015, παράταση της «εισφοράς αλληλεγγύης» μέχρι το 2016. Ταυτόχρονα με την εντεινόμενη αντεργατική,  πολιτική που κυοφορεί νέες μαζικές αντιδράσεις , στο στόχαστρο μπαίνει ο συνδικαλιστικός νόμος, το δικαίωμα στη συλλογική δράση και την απεργία.

Στον κλάδο μας.
Οι εργασιακές συνθήκες  χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα. Οι εθελούσιες που εφάρμοσαν όλες οι τρέπεζες και πρόσφατα η Alpha, οδήγησαν στην έξοδο χιλιάδες εργαζομένους με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς. Η απλήρωτη υπερωρία-υπερεργασία θεωρείται πλέον δεδομένη, ενώ σε απόλυτο συντονισμό οι διοικήσεις όλων των τραπεζών προσπαθούν να επιβάλλουν το ξήλωμα του ωραρίου απαιτώντας(μέσω των διευθυντών και των προϊσταμένων-οι εργαζόμενοι να σχολάνε μετά τις 3.15 ανεξάρτητα από το αν έχουν δουλειά ή όχι. Οι μετακινήσεις και οι αποσπάσεις εντός και εκτός νομών μετατρέπουν τις ζωές των συναδέλφων σε παιχνιδάκια στα χέρια των διευθυντών προσωπικού και των στελεχών της εκάστοτε τράπεζας.
Το κρούσμα επιβολής  11ωρης βάρδιας σε 70 καταστήματα της  Εθνικής  τον Σεπτέμβρη, την ημέρα πληρωμής ΕΝΦΙΑ , που οδήγησε τους εργαζόμενους σε ψυχική και σωματική εξάντληση δημιουργεί ένα άκρως αρνητικό προηγούμενο και είναι ενδεικτικό των προθέσεων των τραπεζιτών, για τον νέο εργασιακό μεσαίωνα στον οποίο θέλουν να μας οδηγήσουν.
Το μέτρο για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί αίτημα των τραπεζών οι οποίοι διαρκώς απαιτούν νέες μειώσεις μισθών και περικοπές δικαιωμάτων.

Και ενώ οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημά τους καθημερινά να λεηλατείται και τα εργασιακά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται, η  συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου ΔΗΣΥΕ,  ΔΑΚΕ επιμένει να κρατάει τον κλάδο σε πλήρη αδράνεια.
Όσοι προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, όσοι έμμεσα ή άμεσα τους είπαν «κάντε λίγη υπομονή μέχρι να περάσει η κρίση»,όσοι έδειξαν και δείχνουν ως λύση την κάλπη των βουλευτικών εκλογών, όσοι υπέστειλαν την σημαία της απεργίας και του αγώνα για να την αντικαταστήσουν από τη σημαία της δικαστικής μάχης και των διαλόγων και των συμβιβασμών με τους εργοδότες-τραπεζίτες, οδήγησαν και οδηγούν τους εργαζόμενους σε απανωτές ήττες.

Να μην κάνουμε άλλο υπομονή στα τεστ αντοχής που μας  κάνουν.
Για μας τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης και της συσπείρωσης γύρω από το σωματείο.

Η προσπάθεια να καταργήσουν τον συνδικαλιστικό νόμο , δείχνει ότι Κυβέρνηση Τρόικα και εργοδοσία καταλαβαίνουν ότι ακόμα και τα σωματεία που ελέγχονται από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες μπορούν να μετατραπούν σε «όπλο» στα χέρια των εργαζομένων,

Οι επιστρατεύσεις απεργών και η κήρυξη απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές δεν αρκεί, είναι τόσο μεγάλη η απειλή που αισθάνονται μπροστά στο οργανωμένο μαζικό συνδικαλιστικό και απεργιακό κίνημα, που θέλουν να το κόψουν από τη ρίζα του, εκεί αποσκοπούν τα μέτρα που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν για τον τρόπο με τον οποίο θα προκηρύσσεται απεργία(έτσι ώστε ουσιαστικά να γίνει αδύνατη η προκήρυξη της), τη δυνατότητα των σωματείων να διακινούν υλικό και να κάνουν ενημερώσει μέσα στους εργασιακούς χώρους κ.α..

Να ανακτήσουμε την πίστη μας στους αγώνες.
Παλεύουμε αλληλέγγυοι
ü  Ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων
ü  Ενάντια σε όσους μας κουνάν το δάχτυλο και απαιτούν να είμαστε διαθέσιμοι στη τράπεζα όποτε αυτοί το ζητήσουν την ίδια στιγμή που γεμίζουν τις τσέπες τους από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα από τις δικές μας απλήρωτες υπερωρίες.
ü  Ενάντια στα χαράτσια και τους ΕΝΦΙΑ που επιβάλλουν Κυβέρνηση και Τρόικα.
ü  Ενάντια στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
ü  Υπερασπιζόμαστε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
ü  Ενάντια στις μειώσεις μισθών και συντάξεων
ü  Ενάντια στην νέα δανειακή σύμβαση (που αποφεύγουν να  την ονομάσουν μνημόνιο) η όποια θα σφίξει ακόμα περισσότερο την αλυσίδα που Ε.Ε. και ΔΝΤ έχουν φορέσει στον ελληνικό λαό και τη χώρα.


Να κάνουμε το βήμα,

 27 Νοέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην 24 ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία
  
 
             ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Εργαζομένων πρώην Εμπορικής-Alpha
http://protovoulia-alpha.blogspot.gr/


                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου