Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής Εθνικής Τράπεζας για την απεργία 27/11



Στις 27 Νοέμβρη απεργούμε και αγωνιζόμαστε                         
κόντρα σε όλους αυτούς που μας κλέβουν τη ζωή! 

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν είναι ώρα για αγώνα. Και οι εργαζόμενοι έχουμε χίλιους λόγους να αγωνιστούμε και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη. Αντεπίθεση ενάντια στους τραπεζίτες, τους κυβερνώντες, την Τρόικα.
  Γιατί μπορεί ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να προκήρυξαν στα λόγια μια καθιερωμένη επετειακή απεργία, θάβοντάς τη και χωρίς να την παλεύουν στους χώρους δουλειάς, όμως η ευκαιρία μας παρουσιάζεται μετά από καιρό να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν υποτασσόμαστε! Ότι σηκώνουμε το κεφάλι ενάντια στην άθλια καθημερινότητα των 1,5 εκατομμύρια ανέργων, των χιλιάδων εργαζόμενων των άθλιων μισθών των 500 ευρώ, της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, της υγείας και της παιδείας. Ότι ξεσηκωνόμαστε απέναντι σε όσους μας παραμυθιάζουν ότι «ήρθε η ανάπτυξη και η ανάκαμψη, έχουμε ήδη βγει από το μνημόνιο». Ότι ανατρέπουμε την αδικία που βιώνουμε καθημερινά, εμείς να ζούμε με ψίχουλα και να δουλεύουμε σε απίστευτη πίεση και εξαντλητικά ωράρια με μειωμένους μισθούς, και τα μεγαλοστελέχη και αφεντικά να απολαμβάνουν ασυλία, πολυτέλειες, προκλητικούς μισθούς από τη δική μας εκμετάλλευση.
  Αναμφίβολα τα κανάλια μας βομβαρδίζουν καθημερινά με τα νέα μέτρα που παζαρεύει η κυβέρνηση με την Τρόικα για να μας παραλύσουν και να μην αντιδράσουμε, μέτρα που θα διαλύσουν ό,τι άλλο έχει απομείνει, θα επιβεβαιώσουν τον κοινωνικό μεσαίωνα του 2014. Παρότι οι ίδιοι και οι στατιστικές τους αναγνωρίζουν ότι το 60% του ελληνικού λαού είναι φτωχοποιημένο, και τα παιδιά μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό, συνεχίζουν το έργο της εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, σπέρνουν συμφορά:
νέο τσεκούρι στο ασφαλιστικό, με αυξημένα όρια ηλικίας-κύρια μέσα από  πλήρη κατάργηση των όποιων μεταβατικών ευνοϊκότερων διατάξεων είχαν απομείνει π.χ. για μητέρες με ανήλικα κ.α., τελειωτική ισοπέδωση ταμείων (κι άλλη κλεψιά στα αποθεματικά που έχουν απομείνει), σάρωμα στις επικουρικές συντάξεις, στις κύριες κρατική εγγύηση μόνο τα 360 ευρώ, που θα πλήξει και τους τραπεζοϋπαλλήλους.
απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που θα φέρει αύξηση της ανεργίας, καπάκι πάνω στη λύσσα τους για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων (ανέτρεψαν με …τροπολογία ακόμη κι απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που είχε εν μέρει αποκαταστήσει τη μνημονιακά καταργημένη δυνατότητα των συνδικάτων για προσφυγή στη διαιτησία). Ο μαύρος Οκτώβρης του 2014 θα καθιερωθεί.
υπονόμευση στα βασικά εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα: στην απεργία που βάζουν χίλιες προϋποθέσεις για να μην μπορεί να κηρυχθεί, με επαναφορά από παλιότερες, «μαύρες» εποχές του εργοδοτικού λοκ-άουτ, διώξεις εργαζομένων, συνδικαλιστών και πολιτών που διεκδικούν τα δίκια τους, γιατί τρέμουν το εργατικό κίνημα και τους απεργιακούς αγώνες.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Παίρνουμε τη σκυτάλη από τη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές που βγάζουν τη γλώσσα στο σύστημά τους και αντιδρούν στη διάλυση της παιδείας, τις μεγάλες συγκεντρώσεις του Πολυτεχνείου ενάντια στη σημερινή χούντα κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ, τις διαδηλώσεις στην Ιταλία και την Αγγλία, και βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο. Κάνουμε στην άκρη τους πουλημένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές σε ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ-ΣΥΕΤΕ, τα τσιράκια των εργοδοτών και των κυβερνητικών κομμάτων,  με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται (ΔΗΣΥΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ κλπ). Ζητάμε κλιμάκωση του αγώνα, πραγματικές συγκρούσεις, νέες απεργίες στο Δεκέμβρη, μέχρι να τους ανατρέψουμε.
 Παίρνουμε πάνω μας την υπόθεση της εργατικής πάλης, διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – κανείς μισθός κάτω από 1000 ευρώ για να ζούμε αξιοπρεπώς, λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους, μαζικές προσλήψεις μέσω συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 55, κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Εμείς που εργαζόμαστε στις τράπεζες ξέρουμε τη δύναμή μας και πρέπει να τη δείξουμε! Κανείς για δουλειά στις 27/11, για να μάθουν να μας φοβούνται! Δεν θα γίνουμε δούλοι τον 21ο αιώνα! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,
 στην ΑΘΗΝΑ στο ΜΟΥΣΕΙΟ στις 11.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου