Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Γενάρης 2013: ΄Όχι στο ξεπούλημα του Τ. Ταμιευτηρίου



Αγωνιστική Συνεργασία στην ΟΤΟΕ 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ!
Το σχέδιο αναδιάταξης του τραπεζικού συστήματος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σειρά έχει η ανακοινωθείσα εγκληματική εκποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτοί που βάφτισαν «μη βιώσιμη» την πιο υγιή τράπεζα στην Ελλάδα, για να ξεμπερδέψουν μαζί της, βαφτίζουν «κακό κομμάτι» χιλιάδες συναδέλφους μας, τους χιλιάδες συναδέλφους μας, εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και επιτάσσουν την λύση των συμβάσεων τους, οδηγώντας τους έτσι στην ανεργία και την εξαθλίωση.
 Μετά το σκανδαλώδες χάρισμα της Αγροτικής στο Σάλλα, με δραματικές επιπτώσεις στους αγρότες και μεγάλο κίνδυνο για την ελληνική γη, σειρά έχει το δημόσιο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Τρόικα θυσιάζουν μια δημόσια τράπεζα που είχε τις αποταμιεύσεις χιλιάδων εργαζομένων για να μπαλώσουν τρύπες άλλων, δίνοντάς την καταρχήν στον έλεγχο του ΤΧΣ, δηλαδή στην Τρόικα, και μετά χαρίζοντάς την σε κάποιον τραπεζίτη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η επίθεση δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους στο Τ. Ταμιευτήριο. Το σκηνικό που στήνεται για όλο τον κλάδο είναι εφιαλτικό: συγκεντροποίηση μέσω συγχωνεύσεων –εξαγορών στις ανακεφαλαιοποιημένες με τα χρήματα του ελληνικού λαού τράπεζες, επίτροποι στις τράπεζες, μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, λήξη της κλαδικής σύμβασης σε 1 μήνα και όριο 3 μήνες να υπογραφεί νέα μέχρι να λήξει η μετενέργεια, απώλεια κλαδικών δικαιωμάτων σε ασφαλιστικό και υγεία.

Αν γίνει η αρχή με μαζικές απολύσεις στο ΤΤ, μετά και τις συνεταιριστικές, σειρά έχουν οι όμιλοι Εθνική –Eurobank, Πειραιώς-Αγροτική-Γενική, Alpha-Εμπορική κλπ, αφού οι ίδιοι οι τραπεζίτες μιλάνε ανοιχτά πια για μείωση xiθέσεων εργασίας.

Δεν είναι λύση αυτή που υιοθετεί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ δηλαδή η ανακεφαλαιοποίηση του συνόλου των τραπεζών: αυτό σημαίνει συμφωνία με τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού για να σωθούν οι τραπεζίτες. Οι δε τράπεζες που πήραν τα δις της ανακεφαλαιοποίησης επιφύλαξαν την ίδια αντεργατική μεταχείριση για τους εργαζόμενους με μειώσεις μισθών και χειρότερες εργασιακές σχέσεις.
Δεν είναι λύση ούτε η αποδοχή του ξεπουλήματος του ΤΤ με μόνο αίτημα τη διασφάλιση θέσεων εργασίας – όπως αποφάσισε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ-: νέα νομοθετική διάταξη προβλέπει ότι σε περίπτωση συγχωνεύσεων-εξαγορών δεν μεταφέρονται οι εργασιακές σχέσεις στο νέο εργοδότη, και το παράδειγμα της Αγροτικής με τους συναδέλφους να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις το αποδεικνύει.

Μόνος δρόμος για το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων είναι να διεκδικήσει δημόσιο τραπεζικό σύστημα με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο για τράπεζες στην υπηρεσία του λαού και όχι των κερδοσκόπων και των τραπεζιτών.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να χρησιμοποιήσουμε το καλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας: δουλεύουμε στον πιο κρίσιμο κλάδο για το σύστημα! Να απευθυνθούμε στην κοινωνία, να συντονιστούμε με άλλους κλάδους, καλώντας σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Κόντρα στο φόβο, την ατομικότητα, την αναμονή για το πότε θα έρθει η σειρά μας, να μπλοκάρουμε την παραγωγή «κατεβάζοντας διακόπτες», με καταλήψεις και δυναμικές ενέργειες, μέχρι να νικήσουμε!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ για: υπογραφή κλαδικής σύμβασης, καμιά απόλυση στον κλάδο, αυξήσεις στους μισθούς, κατοχύρωση δικαιωμάτων σε ασφαλιστικό - υγεία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/1 – ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 ΣΤΟ Τ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (Πεσματζόγλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου